Les capitalitats s’exerceixen, no es demanen. Aquesta és una frase que ens hauríem d’aprendre els tarragonins i tarragonines de memòria, i que hauríem de començar a posar en pràctica.

Portem tres anys amb una sensació absoluta que Tarragona perd capitalitat, convertida en un poble gran, ens està passant per la cara Salou, Vila-Seca i Reus. Quan una ciutat és capital, no només ho ha de ser sobre el paper, sinó que també ho ha de ser a la realitat, i això no succeeix amb l’alcalde Ricomà.

Obstinats a fer de Tarragona un poble controlat i controlable, i tancat en si mateix, el govern municipal oblida que som no només la capital de la província, sinó que hauríem de ser els líders de la nova àrea metropolitana del Camp de Tarragona. De debò penseu que Tàrraco hauria arribat a ser capital de la Hispania Tarraconensis amb la mentalitat que tenen els nostres dirigents municipals? Ja us dic jo que no.

Tarragona ha de liderar els grans projectes per al territori, independentment del fet que puguin estar o no al nostre terme municipal, la nostra opinió ha de ser rellevant i decisiva, no podem ser mers espectadors del que passa al nostre voltant, com si no fos amb nosaltres. La ciutat ha de ser capaç d’atraure inversions públiques i privades, no ens podem permetre el luxe de perdre oportunitats, com portem fent fa alguns anys. Mentre IKEA s’instal·la a Valls o Amazon a Constantí, a Tarragona encara no sabem ni què fer amb els nostres polígons industrials.

Però no només en economia hem de liderar, també ho hem de fer amb cultura, patrimoni o turisme. Hem de ser el pol d’atracció del turisme a la Costa Daurada, fent valdre el patrimoni històric, la gastronomia o l’esport. La nostra cultura popular hauria de ser l’enveja de Catalunya, però ni tan sols aconseguim que la gent de Ponent o del Nord de la ciutat entenguin Santa Tecla o Sant Magí com les seves festes.

El Tarragonisme, com a concepte d’orgull de la nostra ciutat és inesperable del concepte de creació d’una ciutat oberta, dinàmica i cosmopolita, d’una ciutat capital del Camp de Tarragona. Malauradament, això només ho assolirem amb un canvi al govern municipal. Els i les socialistes ja hem demostrat sobradament que estem capacitats per liderar aquest canvi, per exercir la nostra capitalitat, per fer de Tarragona una ciutat moderna, una ciutat del segle XXI, sabent que els problemes globals com el canvi climàtic o la transició energètica, poden tenir solucions locals.

Tenim les ganes, la il·lusió i la convicció de què el nostre projecte és el necessari per Tarragona. Només queda un any per fer-ho realitat!

Obrir WhatsApp
Hola, soc el Rubén Viñuales, candidat del PSC a l'alcaldia de Tarragona. Si vols fer qualsevol suggeriment pots parlar amb mi a través del WhatsApp!