El PSC ha fixat com a prioritari la salut mental del jovent tarragoní amb la voluntat que la ciutat tingui un Servei Municipal d’Atenció Psicològica (SMAP). El candidat a l’alcaldia, Rubén Viñuales, ha apostat per la creació d’un pla especial per la prevenció d’addicions i trastorns mentals, el qual es materialitzarà en dos òrgans que treballaran en coordinació: “Des del PSC, proposem un pla especial de prevenció que comptarà amb una xarxa de psicòlegs per a la gent jove i un cos d’educadors/es enfocats en els centres escolars”. Viñuales presenta aquesta iniciativa amb l’objectiu de combatre l’increment de trastorns mentals com l’ansietat i la depressió: “És alarmant l’augment d’aquests casos que afecten la salut mental dels i les nostres joves i, per això, des del PSC creiem que combatre’ls és un dels principals reptes que tenim com a societat”.

El conseller del Grup Municipal Socialista, Mario Soler, detalla que l’SMAP serà un servei d’ajuda psicològica gratuït i anònim per a joves d’entre 15 i 35 anys, que s’integrarà dins de la xarxa de centres cívics i, també, a l’Espai Jove Kesse, d’una forma discreta: “Amb aquest programa volem evitar que la renta sigui un impediment per rebre atenció psicològica. La segona causa de mort entre els i les joves de 15 i 30 anys és el suïcidi i la xifra arriba al 35% si parlem de tenir idees autolítiques en algun moment de la seva vida. Com a servidors públics, hem de revertir aquesta situació i, per això, és més important que mai que des de les administracions públiques apostem per aquest servei gratuït”.

Dins d’aquest pla especial, a banda de l’SMAP, Soler explica que també es crearà un cos d’educadors/es socials que mantindran un contacte directe i constant amb els diferents centres escolars per tal de detectar i atendre el més aviat possible als joves que ho necessitin: “Aquesta segona branca de la nostra proposta tracta d’aprofitar la formació i l’experiència del professorat, així com el temps que passen amb l’alumnat per detectar amb antelació les conductes perilloses o incíviques, com també els indicis de consum de drogues”. El conseller socialista afirma que aquesta xarxa d’educadors/es socials podrà ser extensible a la resta d’entitats que tractin amb gent jove (esport base, casals, etc. ) i vincular-se amb un servei de treball en la gestió emocional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Obrir WhatsApp
Hola, soc el Rubén Viñuales, candidat del PSC a l'alcaldia de Tarragona. Si vols fer qualsevol suggeriment pots parlar amb mi a través del WhatsApp!