Ahir el candidat socialista a l’alcaldia, Rubén Viñuales, es va reunir amb una quarantena de veïns i veïnes de la Part Baixa per explicar les seves propostes pel barri i escoltar les seves inquietuds: “Creiem en un barri del Port que sigui motor de transformació econòmica i social de la ciutat, que iniciï el canvi que volem impulsar a Tarragona a partir del mes de maig”. Viñuales va exposar el full de ruta socialista pels barris marítims que es basa en tres aspectes: evitar l’actual situació d’inundacions, dotar d’activitat econòmica, cultural i patrimonial i realitzar les transformacions urbanes necessàries.

Pel que fa al primer aspecte (evitar l’actual situació d’inundacions), les i els socialistes tarragonins van detallar les diferents fases que es necessitarien per solucionar aquesta problemàtica: “Des del PSC, som conscients de les dificultats que comporta aquesta problemàtica i, per això, volem ser el màxim transparents i curosos per solucionar aquest assumpte. Es tractaria d’una obra amb quatre fases: el manteniment de l’actual col·lector de 800mm més un de nou de 1.500mm dedicat a les aigües pluvials, la construcció d’un col·lector nou d’aigües pluvials al carrer Smith, l’ampliació del col·lector de Torres Jordi i la instal·lació d’un altre col·lector al carrer Reial amb el manteniment d’EMATSA”.

A banda de la necessitat d’actuar per donar sortida a les inundacions, Viñuales també va afirmar que un dels seus propòsits per la Part Baixa és dotar-la d’activitat econòmica, cultural i patrimonial. El candidat socialista ho vol dur a terme a través d’una nova ruta del barri del Port com a escenari de la vida romana de Tarraco, que comportaria la recuperació de les termes de Sant Miquel i la font dels Lleons. Aquest itinerari patrimonial, que connectaria el Teatre Romà i la Necròpolis, serviria per explicar l’entrada a Tarraco des del mar i l’explicació de l’activitat portuària de l’època: “Aquesta nova ruta patrimonial i turística es convertirà en el mecanisme sobre el qual s’ha de construir la transformació econòmica del barri. S’aconseguirà un turisme que pernocti durant qualsevol estació de l’any i es recuperaran espais que ara resten tancats i són desconeguts per la majoria de la ciutadania”.

Segons el PSC, aquesta generació d’activitat econòmica aniria complementada de la millora de l’espai públic, que és la tercera branca per la transformació dels barris marítims. Viñuales va exposar la necessitat de la remodelació de l’ampliació de voreres i la renovació de l’enllumenat públic que “tant important és” per aquesta zona de la ciutat.

A més, el candidat socialista va tornar a remarcar la voluntat d’alliberar els 20.000m2 d’espai ferroviari que actualment no estan en ús: “Aquesta remodelació de la zona ens permetrà crear la Rambla del Mar i generar prosperitat i activitat econòmica i social pels barris marítims”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Obrir WhatsApp
Hola, soc el Rubén Viñuales, candidat del PSC a l'alcaldia de Tarragona. Si vols fer qualsevol suggeriment pots parlar amb mi a través del WhatsApp!