El candidat socialista a l’alcaldia, Rubén Viñuales, ha presentat la seva proposta d’urbanisme transformador per potenciar el comerç de proximitat tarragoní: “Les i els socialistes volem crear una via comercial que uneixi la Part Alta amb el barri del Port. Aquesta iniciativa té l’objectiu de potenciar el comerç tarragoní, peatonalitzant i pacificant els carrers del centre de la ciutat per omplir-los de locals de proximitat i zones verdes. Com a ciutat, aconseguirem un centre comercial obert ple de comerços de proximitat amb zones verdes i en el qual la ciutadania serà la màxima protagonista”.

El PSC explica que aquesta proposta, la qual és una estratègia per recuperar els establiments tancats i dinamitzar els carrers per omplir-los de vida, constarà de tres fases. La primera estarà protagonitzada per la peatonalització de la primera coca de dalt de la Rambla Nova (des de l’estàtua de Roger de Llúria fins als carrers Adrià i Sant Agustí), que permetrà connectar-la amb els carrers dels voltants de la Plaça Verdaguer, els quals ja són totalment per vianants. Aquest primer estadi també comptarà amb la finalització de l’Illa Corsini, amb la conversió a zona de vianants del carrer Cervantes i la pacificació dels carrers Soler i Fortuny.

La segona fase serà la de pacificar els carrers Unió i Apodaca amb la remodelació de la Plaça Prim: “Aquesta etapa és la més important, ja que servirà per unir la Rambla Nova amb el barri del Port i ho farem a través de donar-li la màxima importància al vianant, arranjant els carrers Unió i Apodaca i pacificant la plaça Prim amb la creació d’una nova zona verda al centre de la ciutat”, afirma el conseller socialista Berni Álvarez.

L’última i tercera etapa inclourà l’arranjament del carrer Reial i de la Rambla Vella, amb l’ampliació ‘molt necessària’ de les voreres i la millora de l’enllumenat públic: “Amb la finalització d’aquesta fase, assolirem aquesta via comercial que uneixi la Part Alta i el barri del Port passant pel barri del Port”. A més, Álvarez ha apuntat que una de les altres accions serà la realització d’un pàrquing municipal al Roqueral, que permetrà alliberar la Part Alta dels automòbils: “Els cotxes han de deixar de circular per la Part Alta, només hi podran entrar els dels veïns i veïnes i els serveis d’emergència”.

El conseller socialista ha apuntat que aquestes accions aniran acompanyades de campanyes de dinamització acordades amb els comerciants: “Necessitem donar un impuls al comerç de proximitat, ja que a banda de generar activitat econòmica de qualitat, permet tenir un producte divers i de gran qualitat”. A més, Álvarez recalca la necessitat de campanyes periòdiques com ‘Pugem a Tarragona’, que permetien obrir espais als comerços i al ciutadà i, també, aposta per ampliar els ‘Bons Comerç’ durant els mesos amb menys activitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Obrir WhatsApp
Hola, soc el Rubén Viñuales, candidat del PSC a l'alcaldia de Tarragona. Si vols fer qualsevol suggeriment pots parlar amb mi a través del WhatsApp!